Rusija svetski lider po broju testiranja na korona virus

© Sputnik / Pavel Kononov / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija
Laboratorija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je apsolutni lider po broju obavljenih testova na novi virus korona, a trenutno je u toku testiranje i pet lekova protiv kovida 19, izjavila je potpredsednica ruske Vlade Tatjana Golikova.
„Rusija je obavila više od 7,3 miliona laboratorijskih testova na virus korona, i po broju testova, Rusija je apsolutni lider”, izjavila je potpredsednica ruske Vlade Tatjana Golikova na sednici Saveta Federacije.

Golikova je još dodala da se testiranje obavlja u 650 laboratorija, uključujući 560 laboratorija „Rospotrebnadzora” i državnih medicinskih ustanova, kao i u 90 privatnih laboratorija.

Kad su u pitanju klinička ispitivanja lekova za lečenje kovid 19, ona je istakla da trenutno ceo svet traži lek za lečenje novog virusa korona, pa i Rusija.

„Trenutno je u Rusiji u toku testiranje pet preparata, uključujući ruske proizvođače, a još četiri leka su u postupku državne registracije, a planira se da budu upotrebljeni u lečenju pacijenata”, istakla je ona.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je registrovano 308.705 slučajeva zaraze kovidom 19, ozdravilo je 85.392 osoba, dok je 2. 972 umrlo.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala