Razjašnjeno zašto su lekari na snimku koji obišao svet premijerki okrenuli leđa /video/

© PixabayMedicinske sestre
Medicinske sestre - Sputnik Srbija
Pratite nas
Medicinski radnici u Belgiji nezadovoljni platama, smanjenjem budžeta i nedostakom osoblja štrajkovali su godinu dana pre nego što su krenuli u borbu protiv virusa korona. Njihovi zahtevi nisu ispunjeni pa su posetu premijerke Sofi Vilms bolnici iskoristili da iskažu protest okretanjem leđa.

O tom činu kom je i sam učestvovao za RT govorio je medicinski tehničar Nikolas Houjoks.

Snimak dolaska premijerke u bolicu „Sent Pjer“ u Briselu koju je dočekao špalir medicinskih radnika okrenutih njoj leđima obišao je svet.

„Političari su rekli da su čuli naše zahteve i da će učiniti nešto, i postoji budžet ostavljen sa strane za nas, ali on nikada nije iskorišćen“, rekao je on osvrćući se na problem nedostatka osoblja i povećanje obima posla, na koje su ukazivali i pre korone.

On kaže da su radnici kada je počela pandemija usvojili moto „ćuti i radi svoj posao“. Međutim, kada su saznali da će doći premijerka Vilms, iskoristili su priliku da ponovo iskažu nezadovoljstvo jer su znali da je to dobra prilika da ih nadležni čuju.

„Ceo zdravstveni sistem bi trebalo da bude bolje finansiran kako bismo mi mogli da radimo bolje, posebno u javnom sektoru, tako da svi mogu da dobiju jednak tretman“, naveo je Houjuks.

Bolnica „Sent Pjer“ je inače bila glavni centar borbe protiv virusa korona u Belgiji i imala je dovoljno opreme kada se dogodila korona, međutim kako ističe ipak, nisu sve bolnice te sreće.

U Belgiji koja ima 11,5 miliona stanovnika zaraženo je 55.791 ljudi, a umrlo je 9.108.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala