Kanađani tragaju za srebrom u Srbiji

© AP Photo / Jeffrey T. BarnesRudar
Rudar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kanadska geološka kompanija „Tetian“ saopštila je da je postigla dogovor o kupovinu srpske geološke firme EFPP, koja poseduje istražna prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolini Raške.

Kanadska geološka kompanija „Tetian“, koja traga za ležištima metala u Srbiji, Bugarskoj i na Kosmetu, saopštila je da je postigla dogovor o kupovinu srpske geološke firme EFPP, koja poseduje istražna prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolini Raške, gde su se nekada nalazili rudnici srebra i cinka – pišu „Novosti“.

Kanađani su već za 625.000 evra kupili 10 odsto akcija EFPP, dok bi, ako žele da postanu jedini vlasnik ove srpske geološke kompanije, trebalo da plate blizu 1,4 miliona evra. Transkacija kupovine EFPP neophodna je Tetianu, kako bi njih kupila australijska kompanija „Adriatik metal“ iz Melburna, koja u Bosni kod Vareša ima dve koncesije za istraživanje ruda metala.

Fabian Baker, predsednik i izvršni direktor Tethiana, kazao je da je kupovina istražnih prava u okolini rudnika Kizevak i Sastavci dugoročni cilj te kanadske kompanije, kao i da se početak geoloških istraživanja, u saradnji sa „Adriatik metalsom“, očekuje početkom juna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala