Apel za spasavanje hiljadu izbeglica iz Mjanmara izgubljenih u Bengalskom zalivu

© REUTERS / Mohammad Ponir HossainIzbeglice iz Mjanmara u Bangladešu
Izbeglice iz Mjanmara u Bangladešu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amnesti internešenel apeluje da se hitno organizuje međunarodna potraga za oko 1.000 izbeglica naroda Rohinđa iz Mjanmara, koji su izgubljeni u vodama Bengalskog zaliva i izloženi udaru superciklona „Amfan“, koji se približava tom delu sveta, objavio je londonski „Gardijan“.

Apel Amnesti internešenela upozorava međunarodnu javnost da vlade država jugoistočne Azije koriste pandemiju koronavirusa kao izgovor da uskrate utočište izbeglicama, koje su, po svemu sudeći, već mesecima na pučini i životno ugroženi jer se približava oluja kakva nije viđena decenijama.

Smatra se da su na pučini Bengalskog zaliva ribarski brodići sa izbeglicama koje su pobegle iz nehumanih i beznadežnih uslova života u izbegličkom kampu Koks Bazar u Bangladešu, gde se milion Rohinđi sklonilo bežeći od terora u Mjanmaru, preneo je Tanjug.

Lokacija izbegličkih ribarskih brodića nije poznata, ali se procenjuje da bi oni mogli biti nedaleko od obala indonežanske provincije Aće, pa Amnesti internešenel apeluje na vlasti Bangladeša i druge zemlje u regionu da učine sve što je potrebno da spasu živote tim ljudima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala