U korak sa platformom „Zum“: Ruska društvena mreža „VKontakte“ lansirala novu opciju

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDruštvena mreža "VKontakte"
Društvena mreža VKontakte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska društvena mreža „VKontakte“ pokrenula je opciju grupnih video-poziva, u kojima može da učestvuje do osam osoba istovremeno. Uz novu opciju „VK“ bi trebalo da parira najpopularnijoj internet platformi „Zum“.

Dostupna je u najnovijoj verziji „VK“ aplikacije. Kako bi se započeo razgovor, potrebno je da se otvori odgovarajući „čet“, pritisne ikonica slušalice i da se izabere željena osoba iz „četa“. Sagovornik može da se doda i direktno tokom komunikacije.

Svaki korisnik već može da prima pozive, a mogućnost pozivanja pojaviće se narednih dana. Kompanija je obećala da će povećati mogućnosti nove funkcije, kako bi do jeseni u grupnim video-pozivima bilo lako da se održavaju predavanja grupi studenata ili čitavim razredima.

Stranica društvene mreže Vkontakte - Sputnik Srbija
Šta može „ruski Fejs“, a ne može pravi

Istovremeno, broj poziva na „VK“ u prvom kvartalu porastao je za četvrtinu – do 64 miliona mesečno. Očekuje se da će nova opcija biti veoma tražena među korisnicima. Opcija grupnog poziva dostupna je i u mesindžeru „Telegrama“.

Internet platforma „Zum“ je trenutno najpopularniji servis video-konferencija. Njena popularnost naglo je skočila usred pandemije virusa korona i strogih mera samoizolacije, koje su preduzele vlade desetine zemalja: više od 300 miliona ljudi već koristi tu aplikaciju.

Međutim, „Zum“ se sve češće kritikuje zbog bezbednosnih problema: korisnici su se žalili da se njihovi podaci prenose na „Fejsbuk“, na curenje video-zapisa i ličnih kontakt informacija.

Protiv „Zuma“ je podignuta tužba za narušavanje privatnosti korisnika u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala