Mitropolit Amfilohije odgovara režimu: Milo pretvara Crnu Goru u satansku zajednicu

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaMitropolit Crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije tokom službe u Duklji.
Mitropolit Crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije tokom službe u Duklji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović propoveda satansku Crkvu i da hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu.

On je kazao da „bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve“.

Mitropolit koji je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru, istakao je da vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna.

„To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo i u isto vreme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovde u vreme i posle Drugoga svetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore, to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan“, kazao je Amfilohije.

Rekao je da je satana nadahnuo i bezbožnike u Hristovo vreme da ubiju Isusa, ne shvatajući da on nije običan čovek koji se ubija, već nosilac večnoga života, savršeni Bog.

Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Đukanović: Moguće formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca

Naglasio je da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda, nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

„Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena, pa nastavio do i posle Svetog Save i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Svetog Petra Cetinjskoga i pljujući u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsednik Crne Gore praktično do danas nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga, jer on za njih ne predstavlja ništa.“

Kako je kazao, Đukanović hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe „iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo“, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

Vladika je, kako se navodi, „položio nadu u Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje i ovih dana se ponovo zaklela u te vrijednosti Franje Josifa i njegovoga kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život vječni i napaja ljude životom i vodom vječnom“.

„Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavla, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Svetog Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Dantea. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrednosti.“

„Istinska Crna Gora jeste ona Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca, čije mošti ovjde cjelivamo i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca. Ta Crna Gora nije nikada išla bespućem, nego putem koji vodi u život vječni i svjedoči taj put i tu istinu, taj život i tu pravdu, čiji su svjedoci i naši divni svetitelji: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac“, kazao je Amfilohije.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala