Krizni štab: Nema novih epidemijskih mera, od petka ulazak u zemlju bez testa i samoizolacije

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredrag Kon i Darija Kisić
Predrag Kon i Darija Kisić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog povoljne epidemiološke situacije u Srbiji, Krizni štab predložiće Vladi da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju. Premijerka Ana Brnabić rekla je da će Vlada već na sledećoj sednici usvojiti neke odluke kojima će dodatno biti liberalizovan ulazak u Srbiju.

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju.

„Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, ili stranci, imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju“, rekla je za Tanjug zamenica direktora Insituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da strancima neće biti potrebna ni odluka komisije za ulazak u Srbiju.

Kako je naglasila, takva preporuka usledila je zbog povoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali i odgovornog ponašanja u zemljama u okruženju.

Građani Srbije i stranci koji ulaze u našu zemlju za sada moraju da imaju negativan PCR test pri ulasku u zemlju, ili u suprotnom, moraju 14 dana biti u kućnoj izolaciji.

Brnabićeva: Vlada dodatno liberalizuje ulazak u Srbiju

Vlada će već na sledećoj sednici usvojiti neke odluke kojima će dodatno biti liberalizovan ulazak u Srbiju, rekla je premijerka Ana Brnabić, a u vezi sa preporukom Kriznog štaba da građanima Srbije i strancima od petka više ne bude potreban PCR test za ulazak u zemlju.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba rekla da je u poslednja 24 sata bilo 34 novozaraženih na oko 5.300 testiranih, što je 0,64 odsto pozitivnih, kao i da će se zbog toga nastaviti sa relaksiranjem mera.

„Zbog toga smo pričali o tom izolovanom slučaju u Vranju, ali ako to izuzmemo, vidimo da je Srbija i dalje mirna. Gledaćemo zbog toga da i dalje relaksiramo mere, a posebno mere za ulazak u Srbiju, da ukidamo i komisiju i tu obavezu negativnih testova“, rekla je Brnabićeva za „Pink“.

Kako je rekla, polako se normalizuje avionski saobraćaj u Evropi, koja otvara granice, a i Srbija ne sme da zaostaje za tim.

Brnabićeva je dodala da vlada ima podršku struke za popuštanje mera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala