Više od 50 incidenata u Šidu: Bezbednije od dolaska vojske

Pratite nas
Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović kaže da je situacija u Šidu daleko bezbednija od dolaska pripadnika Vojske Srbije. Vojska bezbeđuje tri prihvatna centra za migrante na teritoriji te opštine, a da je u prethodna 24 sata zabeleženo više od 50 incidentnih situacija.

On je za TV Prva rekao da su u prethodna 24 sata pripadnici Vojske u saradnji sa pripadnicima MUP zatekli migrante van prihvatnih kampova i van mesta predviđenih za njihovu redovno kretanje, a da je u toku noći bilo nekoliko manjih incidenata i da je zabeleženo da su pojedini taksisti sa vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili grupe migranata u Šid.

Naveo je da su brzim intevrencijama bezbednosnih snaga ti migranti vraćeni u prihvatne centre gde su zadržani, prenosi Tanjug 

Semenović je rekao da su migranti bili bez zaštitnih maski i da opravdano strahuje da bi zbog toga mogla da se pogorša epidemiološka slika na teritoriji cele opštine Šid. 

Podsetio je da su građani Šida u prethodnih sedam dana imali određenih problema zbog migranata, ali da je u prethodna dva dana, kada su po naredbi vrhovnog komandata Aleksandra Vučića u Šid došli pripadnici Vojske Srbije, osetno poboljšana bezbednost. 

Vučić je mere u Šidu naložio na osnovu bezbednosnih procena nadležnih službi i zahteva građana Šida, kako bi se obezbedio mir i bezbednost građana

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala