Kurti: Grenel želi sporazum sa Beogradom do septembra

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel požurivao postizanje sporazuma manje se fokusirajući na sadržinu teksta, kao i da želi da sporazum dve strane bude postignut do septembra.

Kurti je tokom video-konferencije sa albanskim studentima američkog Univerziteta Harvard, govorio, između istalog, o ulozi SAD u rešavanju problema Prištine sa Srbijom i postizanju konačnog sporazuma, prenela je "Koha ditore".

Upitan o razlozima zbog kojih administracija američkog predsednika Donalda Trampa želi normalizaciju odnosa sa Srbijom, Kurti je rekao da smatra da Grenel ne želi tima da nanese štetu građanima Kosova, već njegov zahtev za ubrzavanje sporazuma vidi kao "istorijsko dostignuće samog Grenela".

"Grenel je zatražio brzi sporazum i moj utisak je da nije želeo neko zlo Albancima i Kosovu. Kad nešto želite da uradite brže, onda se povećava pritisak. Njemu se žurilo za postizanje istorijskog sporazuma, fokusirao se manje na sadržinu teksta", rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, sporazum je Grenelu glavni cilj.

"U oktobru mi je rečeno da želi sporazum u februaru, a sada želi da sporazum bude postignut u septembru", naveo je Kurti, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala