Baltička flota dobija pojačanje od šest malih raketnih brodova „Karakurt”

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaRuski mali raketni brod "Tajfun" iz projekta 22800
Ruski mali raketni brod Tajfun iz projekta 22800 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Baltička flota će u najskorije vreme dobiti šest malih raketnih brodova projekta 22800 („Karakurt”), izjavio je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije Nikolaj Jevmenov.
„Mornarički sastav Baltičke flote trenutno je u fazi opremanja brodovima nove generacije. Konkretno, u najskorije vreme, nadvodni deo Baltičke flote biće popunjen serijom od šest malih raketnih brodova projekta 22800”, saopštio je Jevmenov, a prenosi Departman za informacije i komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.

Glavnokomandujući je istakao da će četiri takva broda biti opremljena mornaričkom verzijom protivraketnog sistema „Pancir”. Prvi „Karakurt” s tim sistemom biće brod „Odincovo”, dok su testiranja „Pancira” predviđena u najbližoj budućnosti.

On je još čestitao mornarima Dan Baltičke flote, koji se obeležava 18. maja, a flotu je nazvao „naprednim ešalonom ... u zapadnom strateškom pravcu”.

Ranije je prethodni glavnokomandujući ruske Ratne mornarice Vladimir Koroljov izjavio da će se isporuka serije „Karakurtova” Baltičkoj floti završiti 2021. godine, ali nije precizirao broj brodova.

Baltička flota trenutno već ima dva takva mala raketna broda - „Mitišći” i „Sovjetsk”.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala