Amerika bi da video-igricama reši socijalne probleme Ukrajine

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaZastave SAD i Ukrajine
Zastave SAD i Ukrajine  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stejt department Sjedinjenih Američkih Država planira da socijalne probleme ukrajinskog društva reši pomoću „ozbiljnih video-igrica”. U tom cilju, američka ambasada u Kijevu, raspisala je konkurs za organizacije, prenosi ruska televizija „RT”.
„Osnovni strateški ciljevi su: učvršćivanje poslovnih odnosa između SAD i Ukrajine putem transparentne platforme za saradnju, stvaranje najboljih uslova za poslovanje, kao i rešavanje socijalnih problema Ukrajine preko pripreme ‘ozbiljnih video-igrica’”, piše u dokumentu.

U okviru projekta, planirano je da se okupi oko 50 stručnjaka i programera početnika iz Ukrajine, kao i da se za njih organizuje seminar na temu socijalnih pitanja, za vreme kog će njegovi učesnici početi rad na „ozbiljnim video-igricama”. Predavači će biti stručnjaci iz Ukrajine i SAD, kao i predstavnici američkih kompanija — proizvođača video-igrica.

Stejt department planira da za ovaj projekat izdvoji do 100 hiljada dolara. Kako se navodi, on će pomoći ulasku američkih kompanija u industriju video-igrica Ukrajine, kao i stvaranju platforme za saradnju između programera iz SAD i njihovih ukrajinskih kolega.

Podsetimo, u februaru je Vašington saopštio o planovima realizacije programa u Ukrajini, koji će omogućiti da se „proširi tekući dijalog unutar ukrajinskog društva” u vezi s političkim i socijalnim pitanjima, koji je od velikog značaja u kontekstu „evro-atlantskog razvoja” ukrajinske države.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala