Vojska noćas već intervenisala u Šidu

Pratite nas
Pripadnici Vojske Srbije, koji su stigli u Šid da bi preventivno kontrolisali tri centra sa skoro 2.000 migranata, noćas su već intervenisali i 18 migranata vratili u prihvatni centar.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra — „Adaševci“, „Principovac“ i „Šid — Stanica“. U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

„Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno“, rekao je Semenović.

Naveo je da se građani šidske opštine zahvaljuju predsedniku Vučiću, a posebno Vojsci koja je svojim delovanjem i radom u ovom trenutku i brzom intrevencijom sprečila svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine.

Predsednik Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid doneo na osnovu bezbednosnih procena i zahteva građana.  

Najveći problem u šidskoj opštini su, kako se navodi, pravili neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala