Stalni predstavnik SAD „pogrešio“: Fotografijom iz holokausta ilustrovao deportovanje krimskih Tatara

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik SAD pri Organizaciji za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) Džejms Gilmor objavio je fotografiju Jevreja iz poljskog geta na putu ka logorima smrti kao ilustraciju objave o deportovanju krimskih Tatara 1944. godine, što je naišlo na osude ambasade Rusije u Vašingtonu.

Gilmor je na Tviteru objavio fotografiju iz Spomen muzeja na žrtve Holokausta, na kojoj su prikazani Jevreji iz Lođskog geta u Poljskoj koji ulaze u vozove koji će ih odvesti do logora smrti. Na rukavu uniforme jednog od muškaraca sa fotografije prišivena je Davidova zvezda, a na jednom od vagona piše „Francuska“ („France“).

​Stalni predstavnik SAD iskoristio je tu fotografiju kako bi ilustrovao svoju objavu o deportovanju krimskih Tatara sa Krima.

„Veoma loša i pogubna ideja koristiti taktiku ukrajinske diplomatije“, prokomentarisali su iz ruske ambasade.

Podsetimo, prošle godine ukrajinska ambasada u SAD je objavila tu istu fotografiju kako bi ilustrovali deportovanje krimskih Tatara 1944. godine.

Bela kuća je osmog maja objavila saopštenje o pobedi SAD i Velike Britanije nad nacizmom u Drugom svetskom ratu. Pritom, SSSR nisu spomenuli, ali su istakli da američki duh uvek pobeđuje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala