Širenje virusa korona u Rusiji zaustavljeno, stanje se stabilizuje

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaŠefica Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova
Šefica Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širenje virusa korona u Rusiji je sada zaustavljeno, primećuje se stabilizacija situacije u celoj zemlji, izjavila je šefica Ruske službe za sanitarni nadzor i kontrolu („Rospotrebnadzor“) Ana Popova.

„Svi regioni su uspeli da stabilizuju situaciju što je, naravno, rezultat pažljive brige o zdravlju“, istakla je Popova u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

Ona je dodala da će stanovnici i na leto morati da se pridržavaju istih preventivnih mera, kako bi se smanjio rizik od zaraze virusom korona.

Prema njenim rečima, veći deo populacije u zemlji nije bio zaražen, jer su poštovali preventivne mere.

Gubernator Moskovske oblasti ranije je izjavio da je od 18. maja u tom regionu moguće postepeno slabljenje mera, koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

On je istakao da, pre nego što počnu sa slabljenjem ograničenja, analiziraće se tri parametra: koeficijent rasprostranjenosti bolesti, kapacitet slobodnih bolničkih mesta i broj testova.

Delimično ukidanje ograničenja odnosiće se na industrijska i prerađivačka preduzeća i građevinarstvo.

U poslednja 24 sata u Rusiji je registrovano 9.709 novoobolelih od virusa korona, a najviše novih pacijenta registrovano je u Moskvi – 3.855.
Ukupan broj obolelih dostigao je cifru od 281.752, pri čemu 42 odsto novoobolelih nema simptome.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala