Rusija optužila Evropu da vodi informacioni rat

© Sputnik / Vladimir Baranov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov smatra da evropski činovnici nastavljaju da vode „hibridni rat“ protiv Rusije, bez obzira na pandemiju virusa korona.
„Bez obzira na virus, informativni rat teče po planu: zvanični predsednik Evropske komisije za inostrane poslove Peter Stano u intervjuu za nemački Bild još jednom je "markirao" rusku propagandu“, rekao je Kosačov.

Senator je optužio Stana da sledi lični interes, šireći teoriju o ruskoj zaveri. Evropski komesar je predstavnik „East Stratcom Task Forse“ – službe koja se bavi borbom protiv dezinformacija. Kosačov smatra da iz tog razloga Stano želi da nastavi „hibridni rat“ i dobije novac za finansiranje svoje službe.

„Nije slučajno početkom aprila upravo predsednik EU na poziv mnogih političara sveta, od generalnog sekretara UN do evropskih parlamentaraca, da se ukinu sankcije u uslovima pandemije Kovid-19, posebno naglasio: u EU ne vide problem u ostanku na snazi antiruskih sankcija niti razlog za njihovo ukidanje“, naglasio je član Saveta Federacije.

Stano je u intervjuu tabloidu „Bild“ optužio Rusiju za širenje teorije zavere i dezinformacije o virusu korona. Po njegovim rečima, širenju teorija i dezinformacija pomažu različiti izvori, bliski Kremlju i ruski državni mediji. Širenje takvih informacija, uveren je Stano, može da ima značajne posledice za javno zdravlje.

Primer dezinformacija i o kojim konkretno medijima zse radi.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala