Pompeo: Sarađujem sa Rusijom od kad sam radio za CIA

© Sputnik / Ekaterina Lыzlova / Uđi u bazu fotografijaAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sarađujem sa Rusijom od kad sam radio za CIA i uveren sam da Rusija i SAD mogu uspešno zajedno da rade u brojnim oblastima, uključujući i u borbi protiv pandemije i terorizma, bez obzira na postojeća neslaganja, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu za „Vašington Egzaminer“.
„Od vremena kada sam bio direktor CIA, tesno sarađujem s Rusijom, sprečavajući terorističke napade. Ta zemlja nam je pomogla pružajući nam informacije i spasila živote Amerikanaca. Mi smo, s druge strane, pomogli Rusima da spreče teroristički napad koji je se pripremao u Sankt Peterburgu“, istakao je on govoreći o uspešnoj saradnji s Rusijom u borbi protiv terorizma.

Američki državni sekretar se osvrnuo i na saradnju Rusije i SAD u borbi protiv korone i rekao da su SAD poslale medicinsku opremu u Rusiju.

„Drago nam je što možemo da pomognemo Rusiji u borbi protiv virusa. Kada je predsednik (Donald Tramp) razgovarao telefonom sa predsednikom (Vladimirom Putinom) pre oko nedelju dana, Tramp je odlučio da pruži Rusima ozbiljnu pomoć. Oprema za testiranje i respiratori su već na putu (ka Rusiji)“, rekao je Pompeo.

On je takođe podsetio na postojanje nesuglasica dveju zemalja.

„Kada sarađujemo sa Rusima po ovim pitanjima, mi im tačno kažemo šta očekujemo“, zaključio je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala