Gde je nestao 41 putnik sa korona leta?

© Fotolia / HxdylPrazan avion
Prazan avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na letu Frankfurt-Zagreb organizovanom 2. maja bilo je 115 putnika, a ne 74 kako se tvrdilo, navodi Jutarnji list i pita gde je nestao 41 putnik sa leta.

Na letu “Kroacia Erlajns” koji je stigao u Zagreb iz Frankfurta 2. maja bilo je 14 osoba koje su pozitivne na korona virus, prenosi portal b92. 

Čak devet obolelih su radnici fabrike “Đuro Đaković Montaža” iz Slavonskog Broda koji su se vraćali iz Švedske, a danima se tvrdilo da su na letu bile 74 osobe, ali Jutarnji tvrdi da su saznali da je na letu bilo čak 115 ljudi

“Ukupno je na navedenom letu bilo 115 osoba, od čega je 10 osoba napustilo Hrvatsku”, rekla je doktorka Zvjezdana Lovrić Makarić, koja je kao epidemiolog bila zadužena za taj let. 

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak kaže da je došlo do nesporazuma

“Jedan kolega radio je grupu od 74 putnika, a to je grupa iz koje su svi do sada oboleli. Drugi kolega radio je grupu od 41 osobe iz koje zasad nema pozitivnih”, rekao je Capak. 

Portal Indeks navodi da je poslao pitanje “Kroacia Erlajnsu” o broju putnika.   

Kako je taj portal saznao, među zaraženima s leta je i član posade te avio-kompanije. 

Za prvog pozitivnog na korona virus sa leta saznalo se 5. maja. Bio je to prvi pozitivni radnik fabrike “Đuro Đaković” koji se vratio iz Švedske zajedno s kolegama.  

Nakon njega, pozitivan nalaz dobilo je još šest njegovih kolega i dvojica iz Požeško-slavonske županije koji su bili na letu. 

Objavljeno je i da su među pozitivnima još četiri osobe, putnici s područja Siska (1), Zadra (1) i Pule (2). 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala