„Folksvagen“ priznao: Novi „golf“ ima probleme, prekidamo prodaju /video/

Pratite nas
Kompanija „Folksvagen“ obustavila je isporuku svog najnovijeg modela „golf 8“, a iz nemačke kompanije su priznali da taj njihov model ima tehničke probleme.

„Golf“ je decenijama najvažniji model „Folksvagena“ i jedan od najprodavanijih automobila na tržištu, a sada se suočava sa ozbiljnim tehničkim problemom, piše nemački „Špigl“.

Folksvagen golf fabrika u Volfsburgu u Nemačkoj - Sputnik Srbija
„Golf“ na steroidima: Ruski dizajneri kreirali terenac od popularnog automobila /foto, video/

„Folksvagen“ je zvanično saopštio da je isporuka obustavljena zbog „nepouzdanog prenosa podataka kroz softver za onlajn konekciju“. Kako piše „Špigl“, na novom „golfu“ ne radi dugme za pozive u slučaju opasnosti, koje je postalo obavezno za sve nove automobile u EU od 2018. godine.

Iz „Folksvagena“ su potvrdili tu informaciju i naveli da su problem sa asistencijom za pozive u slučaju opasnosti otkrili tokom kontrole kvaliteta u fabrici.

Automobilski gigant nije mogao da kaže koliko automobila je pogođeno ovim problemom i da prvo moraju da obaveste federalno telo za transport.

Posle toga, „Folksvagen“ će zajedno sa nemačkim vlastima proceniti kojem broju vozila je potrebno ažuriranje spornog softvera i kakav će opoziv u pitanju biti, odnosno da li će vlasnici dolaziti u servis samo kako bi bio izmenjen softver, ili se moraju preduzeti i drugi koraci. Prema nezvaničnim informacijama, promene za softver trebalo bi da budu spremne sredinom juna.

Fabrika Folksvagena - Sputnik Srbija
Ofanziva „Folksvagena“ za 2020: Spremna 34 nova modela

Proizvodnja „golfova“ biće nastavljena u međuvremenu, ali se oni neće prodavati, već će biti na lageru dok ne bude spreman novi softver.

Generalni direktor „Folksvagena“ Herbert Dis u martu je izjavio kako je „golf lider u segmentu smanjenja štetnih emisija, konektivnosti i bezbednosti“, te da „postavlja standarde digitalizacije“, međutim, sada se ispostavilo da ima probleme upravo u konektivnosti, digitalizaciji, pa i bezbednosti.

Ozbiljne softverske probleme ranije su izneli „Folksvagenovi“ sindikalci. Kako je rekao sindikalac Bernd Osterlog, „radnički savet bio je užasnut kako je rukovodstvo loše utemeljilo projekat od početka“, a u sindikalnom listu navedeno je da je novi „golf“ „dete delinkvent umesto deteta za primer“.

Prema navodima iz „Folksvagena“, razvoj novog modela „golfa“ kompaniju je koštao oko dve milijarde evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala