Vulin: Crna Gora postaje izvor nestabilnosti i problema u regionu

Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da vladika Joanikije nikada nije smeo da bude uhapšen i da ne može da razume da se ljubav prema Crnoj Gori iskazuje mržnjom prema Srbiji, uz ocenu da Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu bez potrebe.

Odgovarajući na pitanja novinara na svečanom ispraćaju pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije na vojnom aerodromu „Pukovnik — pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, Vulin je rekao da to što je doživeo episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smelo da doživi ne samo nijedno svešteno lice, nego nijedan čovek koji poštuje zakon i radi svoj posao.

„Nemam ni jednu zamerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji“, istakao je ministar Vilin.
Vladika Joanikije - Sputnik Srbija
Vladika Joanikije: Crnogorska vlast je zaratila sa Njegošem, a sad i sa Svetim Vasilijem /video/

Da vladika Joanikije nije vladika Srpske pravoslavne crkve, on nikada ne bi ni bio u zatvoru i nikada ne bi osetio silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast, zaključuje ministar Vulin i dodaje da mu je teško da razume da se „domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika Srpske pravoslavne crkve i pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi“, prenosi Tanjug.

„Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite“, poručio je ministar odbrane.

On je izrazio nadu da će Crna Gora ponovo prepoznati sebe, ponovo otkriti da su svi njeni građani ravnopravni i da će se izboriti za sopstvenu stabilnost.

„Nadam se da će tako biti, jer Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom regionu, bez razloga i bez potrebe. Vladiki Joanikiju želim da brzo zaboravi ovo što mu se desilo, želim da hrišćanski oprosti, ali Srbima u Crnoj Gori i Srbiji želim da ovo ne zaborave“, naglasio je ministar Vulin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala