Poklonska: Odnosi Kijeva i Moskve napeti, ne dolivati ulje na vatru prognozama o raspadu Ukrajine

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska
Zamenik predsedavajućeg spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenica predsednica Komiteta Dume za međunarodna pitanja Natalija Poklonska kaže da ne treba praviti prognoze na račun raspada Ukrajine, kako se ne bi dolivalo ulje na vatru ionako napregnutih odnosa između Moskve i Kijeva.

Ona je na taj način prokomentarisala izjavu zamenika predsednika komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodna pitanja Vladimira Džabarova da bi Ukrajina mogla da izgubi gradove Odesu, Herson, Nikolajev i Zaporožje, jer su podele unutar društva veoma duboke.

Prema njegovim rečima, Rusiju zabrinjava aktuelna situacija u Ukrajini jer predsednik Vladimir Zelenski u suštini ne vlada zemljom, dok „određene sile“ mogu potkopati državnost Ukrajine.

„Neću podržati mišljenje kolege iz Saveta federacije iz jednog razloga. Posle državnog prevrata u Ukrajini su nastupila teška vremena, jednom rečju rasulo: građanski rat, bes nacionalizma, bezakonje. Zato je potrebna mudrost, neverovatna čestitost i smelost rukovodstva da bi se uveo red u zemlji. Ima li sadašnje rukovodstvo te kvalitete ili nema – ne znam, vreme će pokazati“, rekla je Poklonska.

Ona je podsetila da su odnosi između dve zemlje napeti, a da bi se oni normalizovali potrebno je strpljenje i uzdržanost, a što je najvažnije ne dolivati ulje na vatru.

„Ja sam mlad političar, bez velikog iskustva, ali iskreno volim i Rusiju i Ukrajinu i zato sam uverena da je potrebna promena retorike i zato nije poželjno praviti slične prognoze“, zaključila je Poklonska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala