Dačić: Uskoro će i Srbija proglasiti kraj epidemije

© Tanjug / ZORAN ZESTICAtmosfera na beogradskim ulicama pred najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja
Atmosfera na beogradskim ulicama pred najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je ocenio da je Srbija kad se podvuče crta, dobro prošla u borbi protiv korona virusa sa smrtnošću oko dva odsto i da će posle Slovenije i Srbija verovatno uskoro proglasiti kraj epidemije korona virusa.

Dačić smatra da će virus kovid 19 biti centralna tema predsedničkih izbora u SAD-u, odnosno poreklo virusa i odnos sa Kinom, kao i da će po tom pitanju Bela kuća voditi borbu sa globastima kao što su, kako kaže, Bil Gejst, istraživači sa Instituta Hopkins…

Dačić je za tv Hepi, govoreći o diplomatskim aktivnostima Srbije, kazao da će uskoro biti otvoren konzulat u Monaku i podsetio da je počasni konzul naše zemlje stric Novaka Đokovića, prenosi Tanjug.

Dačić je kazao da je Srbija treba da u diplomatiji što više „koristi svoje brendove“ kao što je srpski teniser Novak Đoković.

„Novak je uvek pitao šta možemo da uradimo, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošalje lopticu ili reket sa autogramom“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala