Američki naučnici otkrili antitelo sposobno da potpuno blokira virus korona

© Depositphotos.com / SeventyFourLaboratorijska ispitivanja
Laboratorijska ispitivanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naučnici iz američke biofarmaceutske kompanije „Sorento Terapeutiks“ saopštili su da su pronašli antitelo koje je u stanju da u potpunosti blokira virus korona.

Stručnjaci kompanije istraživali su milijarde antitela, od kojih se na stotine pokazalo sposobnim da utiču na virus korona. Naučnici su ih proučili i otkrili da je jedno od njih, STI-1499, u stanju da pruži stopostotnu zaštitu ljudskim ćelijama od infekcije koju izaziva SARS-KOV-2.

„STI-1499 u potpunosti je uništio infektivna svojstva virusa pri veoma maloj dozi antitela, što ga čini prvim kandidatom za dalja testiranja i istraživanja“, saopštila je kompanija.

Prema navođenju „Sorento Terapeutiks“, princip delovanja antitela je u tome što ono „obavija“ virus i uklanja ga iz organizma u roku od četiri dana.

„Ističemo da je ovo lek. Postoji rešenje koje definitivno deluje“, izjavio je za „Foks Njuz“ osnivač kompanije, doktor Genri Dži.

Laboratorijska ispitivanja - Sputnik Srbija
Naučnici kreirali antitelo koje bi moglo da pobedi virus korona

Naučnik je rekao da su se ispitivanja za sada sprovodila samo u laboratorijskim uslovima i da zbog toga kompanija ne može da proizvodi lekove.

Istovremeno, Dži je dodao da u slučaju primene preparata za lečenje karantinske mere mogu biti ukinute.

„Ukoliko budemo imali neutralizujuće antitelo u organizmu, fizička distanca neće biti potrebna“, objasnio je naučnik.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala