Zatočio te podgorički dahija, ali si slobodniji od svih: Poruka episkopa Sergija Joanikiju

© Foto : YT/Ostrog Tv StudioEpiskop bihaćko-petrovački g-din Sergije
Episkop bihaćko-petrovački g-din Sergije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako utamničen, slobodniji si od svih onih koji su te zatvorili, a braća koja su te branila i koja će te odbraniti, nisu ništa drugo do vojska Svetog Vasilija, naslednici časnih predaka koji su ginuli na Mojkovcu i Grahovu, braneći samo ono bez čega bi izgubili sebe, napisao je vladika bihaćko-petrovački Sergije u pismu uhapšenom vladiki Joanikiju.
Protestna molitva ispred Đurđevih stupova povodom hapšenja vladike Joanikija - Sputnik Srbija
Očenaš za podršku uhapšenom vladiki: Na hiljade Beranaca očitalo molitvu /video/

„Utamničeni brate, nema tog policijskog mraka koji može zatamniti svetost Svetog Vasilija, niti ima tog zla koje će prekriti temelje istinske Crne Gore. Da je to tako svedočiš i sam, nepravedno zatočen voljom podgoričkog dahije, čiji poslušnici, za šaku srebrenjaka, sebe stavljaju u ulogu Jude, ne mareći o sebi i svome potomstvu“, navodi se u pismu objavljenom na sajtu Eparhije bihaćko-petrovačke.

„Mi, tvoja braća u arhijerejstvu, ali i tvoja mnogobrojna duhovna deca, prijatelji i poštovaoci, sa zebnjom pratimo sva dešavanja u vezi tvoga zatočenja, verujući i nadajući se da ćeš što pre slobodan ugledati sunce slobode, te da će ta sloboda obasjati onu većinsku Crnu Goru koja sledi tebe i našeg mitropolita Amfilohija“, piše episkop Sergije.

„Znam da ćeš iz ove nevolje izaći veći i viši no što inače jesi, zato više strahujem za one što te progone, nadajući se da neće istrajati u svome bezumlju, jer tebe, svakako, ne mogu slomiti, ali zato mogu navući gnev na sebe i svoje potomke“, navodi episkop bihaćko-petrovački.

„Da nije tame ni sjaja ne bi bilo, da nije zlih ni dobre ne bismo poznali, da nije noći ni zori se ne bismo radovali. Vladiko i brate Joanikije, veća je istinska Crna Gora, koja noćas moli za tebe, nego bezumlje bezumnih. Zato te pozdravljam celivom ljubavi i molitvama, verujući da će uskoro doći dan kada ćemo svi zajedno služiti svetu liturgiju, radujući se Onome koji nam je rekao: „Mene su gonili i vas će goniti“. Pred zoru je najtamnije“, zaključuje episkop Sergije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala