Stranci u Americi mole Rusiju: Pomozite nam da se vratimo svojim kućama

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaAvion "Erbas A320" kompanije "Aeroflot"
Avion Erbas A320 kompanije Aeroflot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljani bivših sovjetskih republika koji žive u SAD, u sve većem broju se obraćaju ambasadi Ruske Federacije kako bi dobili mogućnost da se vrate u svoje zemlje gde im živi rodbina, saopštio je medijima ambasador Rusije u Americi Anatolij Antonov.

Kako je rekao, najviše poziva „upomoć“ stiže od građana Belorusije, Kazahstana i Ukrajine, sa molbom da se iz SAD prebace za Rusiju, kako bi odatle stigli u svoju zemlju.

„Predstoji nam da uradimo mnogo toga, oni žele da stignu u svoje zemlje kako bi se videli sa svojim porodicama“, istakao je on.

Podsetimo, poslednjim avionom iz Njujorka za Moskvu doletelo je 369 ljudi, što je maksimalan broj osoba po letu u poslednjih nekoliko godina.

„Takvu opterećenost nismo imali odavno. To je svojevrsni rekord za nas“, dodao je ruski ambasador.

Podsetimo, Rusija je obustavila avio-saobraćaj sa drugim zemljama zbog pandemije korona virusa.

U poslednja 24 sata u Rusiji je od virusa korona obolelo 10.598 ljudi, čime je ukupan broj registrovanih slučajeva dostigao 262.843, saopštio je nešto ranije Operativni štab za borbu protiv virusa korona.

U štabu konstatuju da 42,5 odsto novoobolelih nije imalo simptome. U tom periodu preminulo je 113 ljudi. Ukupan broj žrtava korone dostigao je 2.418.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala