Ruski poslanik: Obnova avio-saobraćaja sa Crnom Gorom dovedena u pitanje

© Sputnik / Sergej Mamontov / Uđi u bazu fotografijaRuski putnički avion MS-21
Ruski putnički avion MS-21 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog represivnih mera protiv vernika i kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori postoji mogućnost da Rusija ne obnovi avio-saobraćaj sa tom zemljom, jer ne postoji garancija sigurnosti za ruske turiste, rekao je šef komiteta Državne dume Rusije za razvoj civilnog društva i pitanja javnih i verskih udruženja Sergej Gavrilov.
„Agresivan stav vlasti Crne Gore, koje očigledno ne deluju u interesima jedinstva svoje države, objašnjava se mešanjem spoljnih sila. Zbog neprekidnih masovnih represija protiv vernika i kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori, Rusija bi mogla da razmotri mogućnost neobnavljanja redovnog avio-saobraćaja i turističkih čarter-letova sa Crnom Gorom, jer ne postoji garancija sigurnosti za naše turiste na teritoriji te države“, istakao je Gavrilov.

Gavrilov je ranije osudio postupke crnogorskih vlasti zbog hapšenja sedam sveštenika Srpske pravoslavne crkve i vladike Joanikija.

Podsetimo, episkopu Joanikiju i sveštenicima je u sredu određeno zadržavanje do 72 sata, nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću povodom litije u tom gradu, a zbog, kako je obrazloženo, kršenja mera za suzbijanje virusa korona. Rok za donošenje odluke o ovom slučaju ističe u ponoć.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala