Putin: Ni sami ne verujemo – izgradili smo 16 bolnica za dva meseca

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije je za samo dva meseca izgradilo 16 multifunkcionalnih medicinskih centara za pacijente s virusom korona. Iako je u početku bilo teško poverovati da je to izvodljivo, sve je izgrađeno neverovatno brzo i kvalitetno, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Za samo dva meseca, kako je i planirano, iako, iskreno govoreći, u početku nismo verovali da je moguće, ali ipak se ostvarilo, zaslugom vojnog ministarstva izgrađeno je i opremljeno svim potrebnim sadržajima, svih 16 centara širom zemlje – od Kalinjingrada do Kamčatke”, istakao je Putin na sastanku o otvaranju medicinskih centara Ministarstva odbrane za lečenje pacijenata obolelih od kovid 19.

Ruski predsednik poručio je da su medicinski centri „izgrađeni u neverovatno kratkom roku uz odgovarajući kvalitet radova”.

Kako je Putin istakao, ovi centri treba da ojačaju potencijal zdravstvenog sistema u regionima, s obzirom da će se u njima lečiti i civili.

On je podsetio da je prvi takav centar u Nižnjem Novgorodu počeo s radom 17. aprila, a danas se otvara još osam novih medicinskih centara.

Podsetimo, izgradnja centara počela je 20. marta u svim vojnim okruzima, od Kalinjingrada do Kamčatke, na teritoriji postojećih vojnih bolnica, a centri su građeni svakodnevno u tri smene.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala