Ministarstvo: London bez dokaza o ruskim sajber-napadima

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika Britanija nije predočila nijedan dokaz o tome da je Rusija izvršila „sajber napade“ na univerzitete koji rade na vakcini protiv virusa korona, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov.

„Sa žaljenjem konstatujemo da je došlo do nove runde antiruske kampanje uz optužbe na račun naše države bez dokaza da je organizovala sajber-napade. Takav scenario već je primenjen u Gruziji, Češkoj i evo sad u Velikoj Britaniji“, rekao je Siromolotov u intervjuu za agenciju RIA.

Kako je rekao, svaki put imamo posla sa sve jačim napadima na Rusiju u cilju diskreditacije njenog imidža u međunarodnom informativnom prostoru, kaže diplomata.

„Rusija nije dobila nikakav zvaničan zahtev od Britanije… niti je videla ijedan ubedljiv dokaz o ruskim sajber-napadima na britanske univerzitete i naučne organizacije“, dodao je on.

Britanski „Gardijan“ je početkom maja objavio da britanski eksperti tvrde su Rusija, Kina i Iran iza sajber-napada s ciljem da se dokopaju istraživanja u vezi s kovidom 19, uključujući vakcine.

Britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost saopštio je tada da je obim takvih ciljanih sajber-napada porastao.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala