Za 100 evra se prijavilo 2,35 miliona ljudi: Poznato i kada kreću prve uplate

© FotoPrijava za 100 evra
Prijava za 100 evra - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za pomoć države od 100 evra do jutros u sedam sati prijavilo se 2.352.000 građana, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Prve uplate kreću već sutra, a novac će dobiti penzioneri i korisnici socijalne pomoći.

Svi punoletni građani Srbije od juče mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će sutra, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, prenele su Novosti.

Prijava na sajtu za 100 evra - Sputnik Srbija
100 razloga za jedan klik: Prijavite se za 100 evra

Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac. Oni će novac moći da podignu u subotu.

Ministar Mali je dodao da će u petak početi da radi i kol centar i da će se sutra znati broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Premijerka Ana Brnabić kazala je kako je uverena da će taj novac otići u potrošnju i da će biti podsticaj za našu privredu, objavio je Tanjug.

Brnabić je dodala i da je čitav paket mera bio usmeren upravo na održavanje privrede i očuvanje radnih mesta, da su mere krenule na vreme i da zbog toga nema velike stope nezaposlenosti, za razliku od drugih zemalja.

„Mi verujemo, a to su rekli i MMF i Svetska banka, da ćemo imati najveći rast u Evropi ove godine, odnosno najmanji pad, i najveći rast u 2021. godini“, rekla je Brnabić za RTS.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala