Sveštenik nikšićki poručio vlastima: Razmislite šta činite zbog svoje dece

© Sputnik / Nebojša PopovićSveštenik Miodrag Todorović iz Nikšića
Sveštenik Miodrag Todorović iz Nikšića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sveštenik Miodrag Todorović, paroh iz Nikšića, pozvao je nadležne da za svoje dobro, radi sebe i svoje dece pomisle šta rade kad hapse sveštenike Srpske pravoslavne crkve jer, kako kaže, raspinjući njih raspinju i Hrista.

Otac Miodrag je, posle molebana u crkvi sv. Vasilija Ostroškog u podršku uhapšenom episkopu Joanikiju i osmorici sveštenika, rekao za Sputnjik da je trenutak njihovog privođenja za njega bio kao da mu je neko uhapsio oca i braću, „i to na pravdi Boga“.

Mitropolit Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Sudite meni, oslobodite Joanikija: Poruka mitropolita Amfilohija crnogorskim vlastima /video/

Komentarišući tenzije u Nikšiću izazvane privođenjem vladike i sveštenika, on podseća da na svakoj službi sveštenik bar nekoliko puta poziva na mir i nudi blagoslov Božji.

„Onaj ko hoće da pokvari taj mir to je neprijatelj čoveka i iza toga sigurno stoje demonske sile koje manje ili više remete taj Božji mir“, kaže otac Miodrag.

Na pitanje kako vidi situaciju ako bi episkopu i sveštenicima bio produžen pritvor kaže da je onima koji su o tome odlučivali „pripomagao i demonski duh“.

„Jeste ta reč možda malo opora i teška ali bih voleo da se ti ljudi zamisle šta tovare na sebe i svoju savest, šta će sutra da predaju svojoj deci i svom potomstvu. Apelovao bih na njih da to dalje ne čine sebe radi“, savetuje sveštenik.

Otac Gojko Perović  - Sputnik Srbija
Perović: Čekamo do sutra, ako ne puste Joanikija, neka nas sve hapse

Uveren je, kaže, da će vladika Joanikije i uhapešni sveštenici s Božjom pomoći i molitvama crkve podneti to stradanje za Hrista i, kako ističe, „izaći će još jači pa taman da ih osude i na 30 godina“.

„Ovde će izgubiti samo oni koji kroz njih ćeraju Boga. Oni kroz vladiku Joanikija kroz našu braću i oce raspinjući njih raspinju samog Hrista“, poručuje paroh nikšićki.

Objašnjavajući burne reakcije vernika u Nikšiću na hapšenja vladike i sveštenika, otac Miodrag kaže da narod zna da se radi o stradanjima na pravdi Boga.

„Nije ova reakcija okrenuta ni protiv milicije ni protiv režima, nego je okrenuta protiv demona a u slavu Božju“, uveren je sveštenik Todorović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala