Perović: Čekamo do sutra, ako ne puste Joanikija, neka nas sve hapse

© Sputnik / Radoje PantovićOtac Gojko Perović
Otac Gojko Perović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vernici Srpske pravoslavne crkve okupili su se večeras ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde je rektor Cetinjske bogoslovnije Gojko Perović održao liturgiju, poručivši da „ukoliko sutra ne puste episkopa Joanikija, neka nas sve hapse“.

„Mi se gnušamo, preziremo način na koji su uhapšeni Joanikije i sveštenici u Nikšiću i način na koji danas premijer ne govori istinu kad je u pitanju čitav ovaj događaj. U danima kad prolazi epidemija i nema više zaraženih, sad su došli da optuže ljude sabrane da ćemo mi izazvati epidemiju“, kazao je Perović.

On je potom pozvao vernike da se mirno raziđu.

„Sad pošto smo se bogu pomolili i vidim da svi djelite ove riječi, molim vas da se raziđemo, to je najpametnije. Da ne učinino ništa što bi spriječilo Joanikija i sedam sveštenika da proslave Boga. Čekamo sjutrašnji dan da vidimo šta će da se desi, veliki su pritisci iz međunarodnih centara. Obratili smo se sa zahtjevom da ih sjutra ujutru puste, ako tako ne bude eto nas opet na ovome mjestu. Sjutra kad nas vide neka hapse jednog po jednog“, rekao je Perović.

Mitropolit Amfilohije je, podsetio je Perović, rekao da prvo uhapse njega.

„Nećemo dati da njega hapse prije nego nas sve uhapse“, istakao je Perović, prenosi portal „AntenaM“, navodeći da su brojne policijske snage kružile ulicama oko Hrama.

Vernici su se, kako se dodaje, nakon službe i govora Perovića razišli.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala