Mandić: Nećemo dati da Joanikije ode u Spuž po cenu da taj zatvor više ne postoji /video/

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICLider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić
Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je da, ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime tog fronta imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu Amfilohiju.

Mandić je rekao da će, u tom slučaju, od Amfilohija tražiti da zajedno „pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli i po cenu da ni spuški zatvor više ne postoji“.

U obraćanju pred crnogorskim parlamentom, Mandić je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

„Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori, zato što oni koji su ukrali milijarde veruju da će NATO da im obezbedi privatnu državu gde će moći da uživaju u tim milijardama. Ali, da znate, ovde na ovom prostoru, to je granica preko koje neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Videli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće verovatno i noćas“, rekao je Mandić, objavile su „Vijesti“.

Obraćajući se poslaniku vladajuće Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću, Mandić je rekao da ako vladika Joanikije bude poslat u Spuž tada i predstavnici vladajućih treba da „obuku uniforme i da zastupaju to što misle da je ispravno“, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala