Kako Srbija može da pomogne SPC u Crnoj Gori?

Pratite nas
Događaj koji je obeležio dane za nama svakako jeste hapšenje vladike Joanikija i još sedam nikšićkih sveštenika. Za razliku od juče, večeras je širom Crne Gore mirno, održani su molebani, a u toku su protestne šetnje.

O događajima o kojima su juče i danas izveštavali svetski mediji razgovaramo sa profesorom Fakulteta političkih nauka Časlavom Koprivicom.

U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitaćemo ga kako komentariše pritisak državnih vlasti na budimljansko-nikšicćku eparhiju i srpsku crkvu u Crnoj Gori. Ko je kriv za jučerašnje nerede na ulicama Pljevalja i Nikšića, da li su morala i deca da nastradaju? Da li može biti dogovora sveštenstva sa predstavnicima vlasti koji navode da je zapravo Crna Gora izložena brutalnom napadu koji može imati nesagledive posledice po zdravlje građana? Da li će apel mitropolita Amfilohija verni narod uvažiti? Koji su mehanizmi Srbije da pomogne SPC u Crnoj Gori. Da li je situacija u Crnoj Gori tema razgovora Aleksandra Vučića I Vladimira Putina?

Emisiju slušajte u 21 sat na talasima radija Studio B I gledajte na našem jutjub kabnalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala