Kako je MMF prevario Ukrajinu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPoslanici Vrhovne rade
Poslanici Vrhovne rade   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Vadim Rabinovič izjavio je da je Međunarodni monetarni fond „ponovo prevario Ukrajinu“ nakon što je zemlja usvojila zakon o bankarskom regulisanju.
„Ponovo su nas prevarili – MMF je jednostavno izmenio pravila za odobravanje kredita. Stend baj kredit, koji su nam sada namenili, u stvari je zajam koji nije usmeren na razvoj. Prema novom programu daće nam novac samo za plaćanje kamata koje im dugujemo. To jest, oni će nam dati novac koji ćemo im mi vratiti“, rekao je Rabinovič za televiziju „Njuz van“.

Poslanik je priznao da je promenio stav prema stranci predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog „Sluga naroda“, istakavši da je njihov program „rušilački, teži ka ujedinjenju sa Porošenkom i vodi ka uništavanju Ukrajine“.

„Mislim da danas u svetu ne postoji zemlja kojoj MMF posvećuje više pažnje, jer ne postoji zemlja u svetu koja je spremna da se toliko povinuje, nema nijednog primera u svetu gde bi mogli tako 'baciti na kolena' državu, uništavajući njene osnove i ustav“, ogorčen je poslanik.

Podsetimo, MMF je zahtevao od Ukrajine da usvoji zakon o prodaji zemljišta i zakon o bankarskom regulisanju kako bi im odobrili novi kredit.

Ukrajinska Rada je 13. marta usvojila zakon, prema kome se povlače sa tržišta banke koje ne mogu da izmiruju svoje obaveze.

Kijevski politički analitičar Mihail Pogrebinski izjavio je da ukoliko MMF ne odobri Kijevu kredit, „Zelenski će morati da beži iz zemlje“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala