Dr Kon se „privremeno“ odjavio

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICEpidemiolog dr Predrag Kon
Epidemiolog dr Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog dr Predrag Kon, napisao je sinoć na društvenoj mreži Fejsbuk, na kojoj je inače veoma aktivan, da se privremeno „odjavljuje“.

„Privremena odjava“, napisao je nešto malo pre ponoći čuveni epidemiolog na svom Fejsbuk profilu.

© Foto : Facebook.com/predrag.kon/printscreenStatus dr Predraga Kona na Fejsbuku
Dr Kon se „privremeno“ odjavio - Sputnik Srbija
Status dr Predraga Kona na Fejsbuku

Dr Kon, koji je inače član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa nije dalje objasnio zbog čega se privremeno odjavljuje. Pre mesec dana, dr Kon je takođe obavestio svoje pratioce da smatra da treba da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju".

On je tada svom profilu na Fejsbuku naveo da su razlog za to napadi na njega, ali i na stručni tim, na društvenoj mreži zbog prodiranja virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni 'krivac' za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. 'Ratove' neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!”, napisao je dr Kon.

Tada je posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ipak odlučio da se vrati svom zadatku.

Dr Kona, koji je načelnik Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, pitali su sinoć njegovi pratioci zbog čega se povlači, ali su ostali bez odgovora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala