Bosnu trese slučaj „Respirator“

© REUTERS / Dado RuvicSpecijalne jedinice BiH (SIPA)
Specijalne jedinice BiH (SIPA)  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu suda oduzela je mobilne telefone šefu kabineta Fadila Novalića i sekretarki Vlade Federacije BiH u okviru istrage o spornoj nabavci respiratora.

Telefoni su privremeno oduzeti Hasanu Ganibegoviću, šefu kabineta premijera Fadila Novalića, i Editi Kalajdžić, sekretarki Vlade Federacije BiH, potvrđeno je za sarajevski portal „Kliks“.

​Pripadnici SIPA-e i dva tužitelja Tužilaštva BiH ušli su juče u prostorije Vlade Federacije BiH u okviru slučaja „Respiratori“.

„Sud BiH izdao je usmenu naredbu na zahtev Tužilaštva BiH za privremeno oduzimanje predmeta od Hasana Ganibegovića i Edite Kalajdžić“, rekao je za portal izvor blizak istrazi.

Ganibegović je došao u fokus javnosti 10. maja kada je objavljena fotografija na kojoj se vidi da se na Ilidži sastao s advokatom Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem, prenosi Tanjug.

Tim inspektora i tužitelja pregledao je i izuzeo deo dokumentacije koja se dovodi u vezu s nabavkom 100 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite BiH platila 10,5 miliona KM.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala