Žestok odgovor Milačića na hapšenja u Nikšiću: Bolje da ne postojimo! /video/

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je da je hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika uhapšena Crna Gora, pritvorena sloboda i da su svima stavljene lisice na dušu.

Milačić je kazao da se hapse oni koji se molitvom bore i upitao zašto nadležni ne hapse kriminalce koji se slobodno kreću po Crnoj Gori.

On je pozvao sve opozicione kolege, osim one „predstavnike lažne opozicije, koji jedan po jedan podižu ruke zajedno sa DPS-om dok izglasavaju zakone, da se okupe, razgovaraju i dogovore o modelu hitnog zajedničkog delovanja“.

„Pozivam ih da Crnu Goru izbavimo iz Đukanovićevih kandži i da se izborimo za Ustav ove države i osnovna ljudska prava i slobode naših vladika i našeg naroda“, naveo je Milačić u saopštenju.

On je kazao da nisu jutros zadržani, a sinoć lišeni slobode samo velikodostojnik i sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

„Uhapšeni smo svi mi. Pritvorena je sloboda. Svima su nam stavljene lisice na ruke, ali i na našu dušu“, rekao je Milačić.

Kako je dodao, nakon što je režim, pod izgovorom korona histerije, Crnu Goru podelio na regije i nametnuo mere koje niti su primerene epidemiološkoj situaciji u kojoj se Crna Gora nalazila, a posebno ne onoj u kojoj se sada nalazi, niti su razumne, NKT-om okupirao Crnu Goru, a oni neustavno vernike Srpske pravoslavne crkve, sinoć su najbrutalnije pogazili sva ustavna prava građana Crne Gore i hapšenjem vladike Joanikija i ostalih sveštenika pokušali da isprovociraju građanski rat.

Vladika Joanikije - Sputnik Srbija
Vladiki Joanikiju i sveštenicima određen pritvor do 72 sata

Samo nekoliko meseci ranije, na kraju prošle i početku ove godine, prebili su vladiku Metodija. Nakon toga, ruka nepoznatog snajperiste, u Beogradu je pucala u vladiku Joanikija. Zatim su uhapsili mitropolita Amfilohija. Pa opet uhapsili vladiku Joanikija. Oni, dakle, napadaju naše vladike, kazao je Milačić i dodao da „oni, dakle, rade ono što ni Turci, koji su se u srednjovekovnom mraku na ovim prostorima protiv našeg naroda borili najsurovije, nisu radili“.

Ističe da oni ne hapse vlasnika „Bemaksa“, koji u najvećem jeku pandemije organizuje okupljanja radnika i krši sve mere nezakonito ustanovljenog Nacionalnog koordinacionog tela.

Oni ne hapse vlasnika „Volija“, koji takođe u jeku pandemije krši pola propisanih mera, oni hapse nas i naše vladike, dok nam sinoć VD vrhovni državni tužilac Ivica Stanković objašnjava da je zakon jednak za sve, naveo je Milačić i dodao da „nije zakon jednak za sve, gospodine neznalico, bivši vrhovni državni tužioče“.

„Vi, u ime zakona, hapsite one koji se molitvom bore, koji će vam oproštajem i takvim kakvi ste vratiti za hapšenje, ali ne smijete uhapsiti članove kriminalnih klanova koji bi vam za hapšenje vratili bombama. Vi, u ime zakona, hapsite one koji vam otpor do sada nisu pružali, jer je molitva za mir njihov zakon, vi hapsite one koji su molitvama čak i vas čuvali. Što ne uhapsite, gospodine marioneto režima, kriminalce koji se slobodno kreću po Crnoj Gori“, upitao je Milačić.

On je upitao i koliko su, po vašem zakonu jednakom za sve, mnogi od njih proveli u tužilačkom pritvoru?

Kako vas nije sramota da nam objašnjavate da je zakon jednak za sve, kad je sve što nam vaše i DPS državno tužilaštvo pokazuje kršenje zakona, zaobilaženje zakona i zloupotrebu zakona. Da li znate, gospodine VD vrhovni, da su vaši državni tužioci elementarno pravno nepismeni, a da ne znaju i ne žele nijedno rješenje o zadržavanju napisati, a da isto bude zakonito i ustavno?“, upitao je on.

„Znate vi to, gospodine mužu nadriopozicionog SDP-a, mislite li da to građani Crne Gore ne vide? Da su sada, kada su im ruke NKT-a, na silu, bez ikakvog zdravorazumskog i zdravstvenog razloga stavili maske preko lica, građani postali slijepi“, dodao je Milačić.

Istakao je da je Crna Gora od jutros u jednom od najtežih trenutaka u svojoj istoriji.

„Na ispitu, kao nikada do sada, smo svi mi, svako od nas, lično, da ličnije ne može biti. Danas nas pravo u oči gledaju naši preci. Danas nas pravo u oči gleda Sveti Vasilije Ostroški. Danas nas pravo u oči gledaju naša djeca, koja zaslužuju pretke dostojne slobode. Ako ih danas iznevjerimo, bolje da ne postojimo“, naglasio je Milačić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala