Šta treba da znate ako želite vaučer za odmor u Srbiji

© Foto : Javno vlasništvoTara
Tara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od danas građani mogu da ponesu prijave za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji na šalterima Pošta Srbije. Prvi put će vaučeri vredni 5.000 dinara moći da se koriste i u Beogradu i Novom Sadu.

Građanima je na raspolaganju 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine. Vrednost vaučera je 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja, prenosi RTS.

Pravo na korišćenje vaučera imaju: penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, radno angažovani sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno.

Zatim ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim prisustvuje promociji turističke ponude Srbije - Sputnik Srbija
„Ostajte ovde“ – apel građanima da odmaraju u Srbiji

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju.

Neophodno je da građani prvo rezervišu smeštaj u ugostiteljskom objektu koji se uključio u ovu akciju, a nakon toga se mogu prijaviti za vaučer. Spisak ugostiteljskih objekata nalazi se na sajtu Ministarstva turizma.

Prilikom prijave, neophodno je dostaviti ove podatke: ime i prezime, JMBG, adresu, kontakt telefon, naziv ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, period rezervacije smeštaja, podatak o ostvarenom pravu na korišćenje vaučera.

Građanima koji dobiju pravo na vaučer, Ministarstvo će preko Pošte dostaviti vaučer na kućnu adresu.

Broj prijava za dodelu vaučera ograničen je raspoloživim budžetskim sredstvima i rangiranje prijava vršiće se na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru Pošte Srbije.

Uz dodatnih 400.000 vaučera, građanima Srbije je na raspolaganju ukupno 560.000 vaučera.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala