Premijer Đoković, ministar kulture Aca Lukas: Kladioničarska iznenađenja za junske izbore u Srbiji

© AP Photo / Claude ParisJelena i Novak Đoković na dodeli nagrade „Laureus“ u Monaku
Jelena i Novak Đoković na dodeli nagrade „Laureus“ u Monaku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 21. juna, a neke kladionice već su organizovale klađenje i formirale kvote za izbor – predsednika Vlade, ministara, predsednika opštine Paraćin, gradonačelnika Šapca... Na kladioničarskoj listi za premijersku fotelju našao se čak i Novak Đoković, a kvotu za ministra ima i Aca Lukas.

Neke kvote su, u najmanju ruku, humorističke, ali u isti mah i realne, poput one da najbolji teniser sveta postane premijer Srbije, koja iznosi čak 5.000. Dakle, ukoliko uložite 100 dinara i Nole zaista posle nekog naučno-fantastičnog veleobrta nasledi Anu Brnabić, dobićete pola miliona dinara.

© AP Photo / Andy BrownbillKvota da Novak Đoković postane novi premijer iznosi čak 5.000
Premijer Đoković, ministar kulture Aca Lukas: Kladioničarska iznenađenja za junske izbore u Srbiji - Sputnik Srbija
Kvota da Novak Đoković postane novi premijer iznosi čak 5.000

Parlamentarni izbori u kvotama

Istu kvotu sa srpskim teniskim asom dele i poznati Jutjuber Bogdan Ilić – Baka Prase, glumci Lazar Ristovski, Svetislav Goncić i Nenad Jezdić, bivši fudbaler Nenad Bjeković i voditelj Ivan Ivanović.

„Vi nikada ne znate kako će se i šta desiti. Navešću primer ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji naš vaterpolista, a posle nekog vremena on je prihvatio da se bavi politikom“, rekao je za Sputnjik Vuk Dinčić, direktor korporativnih poslova kompanije „Meridijan“.

Na kladioničarskoj listi za izbor premijera našao se i Zvezdan Terzić, sa kvotom 1.000, Ivan Tasovac sa 500, kao i vlasnik „Pinka“ Željko Mitrović, čija kvota iznosi 120.

Na listi i estradne ličnosti

Najmanju kvotu, odnosno, prema kladionici „Meridijan“, najveće šanse, da bude izabrana za premijersku poziciju ima Ana Brnabić – 1.50. Dakle, na uloženih 1000 dinara, podići ćete sa blagajne svega 1500 dinara ukoliko premijerka zadrži fotelju.

„Na osnovu naših statističkih podataka, koje imamo od 2008. godine, mi kreiramo ponudu. Te godine smo prognozirali pobedu Borisa Tadića na izborima, a to se i desilo“, istakao je sagovornik Sputnjika i dodao da se ponuda menja u zavisnosti od toga koliko će stranaka izaći na izbore, kolika je izlaznost i sl.

Jutjuber Baka Prase našao se i na kladioničarskoj listi za ministarsku fotelju i to sa kvotom 500, koju s njim za istu poziciju deli i narodna poslanica Vjerica Radeta.

© Tanjug / Predsedništvo SrbijeNa kladioničarskoj listi za ministarsku fotelju našao se i Aca Lukas
Premijer Đoković, ministar kulture Aca Lukas: Kladioničarska iznenađenja za junske izbore u Srbiji - Sputnik Srbija
Na kladioničarskoj listi za ministarsku fotelju našao se i Aca Lukas

Sa kvotom 151, na istoj listi, našao se i folk pevač Aleksandar Vuksanović – Aca Lukas, a tu je ponovo i Željko Mitrović sa kvotom 101.

Krizni štab i u kladionicama

Ispred njih su epidemiolozi Branislav Tiodorović sa kvotom 75, Zoran Radovanović sa 51, Predrag Kon sa 10, pulmolog Branimir Nestorović sa 5, kao i zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević sa kvotom 1.50.

Fudbalska reprezentacija BUgarske - Sputnik Srbija
Ma kakva Premijer liga, kakav Kalčo — Srbi tokom korone otkrili belorusku Višaju

Sa niskim kvotama za tu poziciju su i Rasim Ljajić sa 1.10, Ivica Dačić i Milan Krkobabić sa po 1.05, kao i ministar finansija Siniša Mali, koji je nosilac najmanje kvote za izbor ministra – 1.01.

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMoguće je kladiti se čak i na članove kriznog štaba
Premijer Đoković, ministar kulture Aca Lukas: Kladioničarska iznenađenja za junske izbore u Srbiji - Sputnik Srbija
Moguće je kladiti se čak i na članove kriznog štaba

Moguće je kladiti se i na to da li će neka stranka preći određen procenat dobijenih glasova.

Predviđeni procenti glasova po strankama su: SNS 61.01, SPS-JS 13.75, SRS 4.01, PSG 4. Isti princip važi i za izlasnost, za koju se predviđa da bude 52.5 odsto. Kvote za to klađenje su po 1.80.

„Trenutno imamo najviše tiketa koji se odnose na izlaznost, jer se o tome dosta priča. Imamo i dosta tiketa vezanih za to ko će biti predsednik vlade, a nakon toga sledi klađenje na ministre. To je tek početak, mislim da će u drugom delu izborne kampanje biti mnogo interesanstnije“, zaključuje Dinčić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala