Poslanici Demokratskog fronta odustali od blokade puteva na poziv Amfilohija

© Foto : DFAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je pravoslavne građane Crne Gore da ne blokiraju Crnu Goru, jer tako žele da poslušaju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
Vladika Joanikije i sveštenstvo - Sputnik Srbija
Episkopski savet danas o hapšenju vladike Joanikija

On je rekao da su promenili prvobitnu odluku kojom su želeli da pozovu sve pravoslavne hrišćane da blokiraju državu, sve dok se iz tužilačkog pritvora ne pusti episkop Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Joanikije i sedam sveštenika koji su sinoć privedeni zbog kršenja mera zabrane okupljanja.

Mandić je naglasio da ovo rade kako bi dokazali da ne žele da bilo šta zloupotrebe, prenosi portal „CdM“.

„Demokratski front je zbog poziva Amfilohija odlučio da nastavi snažnu borbu i ne dozvolimo nikome da nam prebaci da želimo da nešto zloupotrebimo kako bismo dobili glas više“, istakao je Mandić na sednici Skupštine Crne Gore.

On je napomenuo kako se jedan od najuglednijih episkopa Joanikije nalazi zatvoren u nekoj garaži.

„Zatvoren je po nalogu Mila Đukanovića i Duška Markovića“, istakao je Mandić.

Demokratski front je ranije danas tražio hitnu sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine, kako bi se razgovaralo o situaciji koja se dogodila u Nikšiću.

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i još šestorici sveštenika SPC-a Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Kršiću i Nikoli Marojeviću određeno je zadržavanje do 72 časa, nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog organizovanja litije u tom gradu, čime su prekršene mere Nacionalnog koordinacionog tela, donetih kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Sveštenik Slobodan Jokić, kome je takođe uručen poziv za saslušanje, nije saslušan jer je u bolnici.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala