Peskov: Ovaj virus je krvožedan, opasno je čekati

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji se zarazio kovidom 19, ima upalu pluća na oba plućna krila i nalazi se u bolnici. U intervjuu za list „Komersant” Peskov je ispričao kako protiče njegovo lečenje.

„Ovaj virus je apsolutno krvožedan. Iako, hvala Bogu, lekari već imaju iskustva u borbi protiv njega, ali nepredvidivi deo, povezan sa individualnim karakteristikama, uvek je prisutan”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, on je od 1. maja bio kod kuće, jer je kod jednog od njegovih kolega dijagnostikovan virus korona.

Peskov je naglasio da u početku nije imao nikakvih simptoma, da bi se zatim javila povišena temperatura, koja se kretala od 37,4 danju do 37,8. Ona je bila praćena malaksalošću, ali i on i njegova supruga Tatjana Navka, nadali su se da će taj period moći da prevaziđu kod kuće.

Ipak, kada je stanje počelo da im se pogoršava, otišli su u bolnicu.

Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Putinovo zdravlje pod maksimalnom zaštitom

Peskov ističe da opasnost kod virusa korona leži upravo u čekanju. Međutim, na sreću, on i njegova supruga obratili su se na vreme lekarima.

Istovremeno, portparol Kremlja dodaje da je glavno kod ove bolesti — ne propustiti trenutak njenog napredovanja.

„U krajnjoj liniji, trebalo bi se uveriti da nema opasnosti po pluća. Sada se čak i pneumonija, ako je, na primer, jednostrana, može lečiti kod kuće”, naglasio je on, dodavši da mu je takođe dijagnostikovana pneumonija.

Peskov je u intervjuu takođe rekao kako više od mesec dana nije kontaktirao sa predsednikom Vladimirom Putinom i da su njegove obaveze preuzeli zamenik i administracija. On je još poručio da će se vratiti na posao, čim se oporavi.

Podsetimo, juče je objavljeno da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov oboleo od kovid 19.

Pored njega, premijer Rusije Mihail Mišustin oboleo je od virusa korona krajem aprila i od tada je u bolnici. Virusom korona zaražena su još dva ministra u ruskoj vladi.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala