Milanović na udaru ekstremista: Hrvatskom predsedniku prete vešanjem

© AP Photo / Goran StanzlPremijer Hrvatske Zoran Milanović
Premijer Hrvatske Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović na udaru je ekstremista u svojoj zemlji, pošto se više puta u poslednje vreme suprotstavio oživljavanju ustaške ideologije. Poslednji incident je preteći grafit upućen Milanoviću koji se pojavio u Zagrebu.

U Adžijinoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci osvanuo je grafit koji prikazuje čoveka na vešalima uz natpis „slučajni predsednik“, prenose hrvatski mediji.

Radi se o aluziji na Zorana Milanovića iz vremena kada je bio premijer 2012. godine, odnosno na njegovu izjavu da je „država koja je prepuštena slučaju slučajna država“.

Uvredljivi i preteći grafit komentarisao je na Tviteru i poslanik SDP u hrvatskom Saboru Peđa Grbin, nazvavši ga „ogavnim“.

​Podsetimo, Zoran Milanović našao se na meti hrvatskih ekstremista zbog svojih nedavnih stavova da neće na komemoraciju u Blajburg, jer su tamo sahranjeni „nacistički vojnici i njihove sluge“, te zbog toga što je napustio obeležavanje godišnjice akcije „Bljesak“ kada su se pojavila dvojica ljudi sa ustaškim znamenjima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala