„Golf“ na steroidima: Ruski dizajneri kreirali terenac od popularnog automobila /foto, video/

© REUTERS / Morris Mac MatzenFolksvagen golf fabrika u Volfsburgu u Nemačkoj
Folksvagen golf fabrika u Volfsburgu u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Golf kantri“ bio je terenski model popularnog „golfa dvojke“ iz osamdesetih godina, a ruski dizajneri kreirali su terenac od poslednjeg modela popularnog automobila, „golfa osam“.

Ekipa sajta „kolesa.ru“ rešila je da nekadašnji model iz osamdesetih prevede u savremeno doba i uzela sa osnov poslednju varijantu „golfa“, koji je premijerno prikazan u oktobru prošle godine.

Prema viđenju ruskih dizajnera, terenac zasnovan na „golfu“ dosta je viši nego osnovni model i ima veće rastojanje od zemlje.

A post shared by Kolёsa.ru (@kolesaru) on

Terenski „golf“ dobio je i veće točkove sa gumama visokog profila. Na „golf“ su dodati i plastični ukrasno-zaštitni detalji iznad točkova, na pragovima i na branicima, kao i krovni nosač.

Originalni „golf kantri“ predstavljen je 1989. godine, bio je devet centimetara viši od klasične „dvojke“ i imao je pogon na sva četiri točka. Proizvodio se u fabrici „Štajer“ u Austriji.

Ova varijanta nije bila previše popularna, jer je za tri godine prodato tek 8.000 primeraka, dok su u isto vreme kupci pazarili čak šest miliona klasičnih „golfova dvojki“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala