Amerika počela da spasava svoju naftu

© AP Photo / Pat Sullivan. FileRafinerija Ekson mobila u Bejtaunu, Teksas.
Rafinerija Ekson mobila u Bejtaunu, Teksas. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti su počele da traže rešenje za spas svojih naftnih preduzeća. Jedno od njih je i promena programa kreditiranja "Main Street", saopštio je ministar energetike zemlje Den Brujet, saopšto je Blumberg.

Prema rečima Brujeta, predsednik države Donald Tramp, zbog pada cena nafte, naložio je njemu i ministru finansija Stivenu Mnučinu da ocene mere podrške koje je usvojio Kongres i omogući energetskom sektoru pristup pomoći.

Kako je on naglasio, upravo tako su i postupili, pošto su Federalne rezerve napravile program kreditiranja koji je postao dostupniji za srednji biznis.

Federalne rezerve nisu potvrdile da se promene tiču samo naftnog sektora, pošto orijentisanje na konkretne grane protivreče zakonodavstvu. Regulatori su saopštili da mnoge naftne kompanije ne mogu da očekuju podršku zbog velikih dugova. Ipak, ranije su Federalne rezerve izašle u susret naftnim kompanijama i po njihovoj molbi raširile program „Main Street“ tako da one mogu da ga koriste za otplatu kredita.

Kongres je obećao da će istražiti izmene, kako bi se sprečilo pružanje pomoći kompanijama koje su se nalaze u teškoj situaciji do pre početka ove krize. Sam program „Main Street“ je tek u pripremi.

Naftni sektor SAD se nalazi u kritičkom stanju zbog situacije sa virusom korone. Naglo usporavanje ekonomije je dovelo do smanjenja potražnje za sirovinama i pada cena do minimuma od početka godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala