Otkriveno kako radi laboratorija u Vuhanu

© AP Photo / Ng Han GuanLekar sa zaštitnom maskom u Vuhanu u Kini
Lekar sa zaštitnom maskom u Vuhanu u Kini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saradnici Instituta virusologije u Vuhanu otkrili su specifičnost rada laboratorije sa najvišim stepenom bezbednosti, gde se proučavaju najopasniji mikroorganizmi, piše South China Morning Post.

"Preduzeli smo niz mera radi osiguranja da ni jedan virus ne može da napusti našu laboratoriju", izjavio je direktor Vuhanske državne laboratorije za biobezbednost Juan Ziming.

Po njegovim rečima, u laboratoriji su na snazi stroga pravila postupanja sa otpadomi zaraznim materijalima. Svi istraživači koji vrše istraživanja u laboratorijama treba da prođu godišnje procene fizičkog i psihičkog stanja. Između ostalog, radi se o nivou arterijskog pritiska i temperature.

Saradnici, takođe, treba da informišu centar za praćenje o svakom ulasku i izlasku iz laboratorije. Ziming je naglasio da nikom nije dozvoljeno da se nalazi sam u laboratoriji.

U laboratoriji se koriste tehnologije negativnog pritiska, rekao je direktor. Zato vazduh koji cirkuliše unutar zgrade, ne izlazi napolje, objasnio je on.

Ostali kontaminirani otpad se prerađuju u mašinama sa visokom temperaturom i visokim pritiskom, a zatim ih kompanije koje imaju licencu za obradu medicinskih otpada uništavaju, navodi se u tekstu.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp optužio Kinu da je napravila grešku u situaciji sa pojavom virusa korona i pokušala da je sakrije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala