Obradović, Martinović i Božić nastavljaju štrajk glađu, Ševarlić razmišlja da nađe „drugi metod“

© Foto : Tanjug/ Dragan KujundžićŠtrajk građu ispred Skupštine
Štrajk građu ispred Skupštine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samostalni poslanik Miladin Ševarlić izjavio je da će razmisliti da li će nastaviti štrajk glađu, koji je započeo juče ispred Skupštine Srbije, jer su, kako kaže, drugi poslanici „plagirali“ njegov čin. Predsednica parlamenta Maja Gojković tvrdi da Boško Obradović uzima hranu, a lider Dveri odbacuje navode, tvrdeći da od juče nije ništa jeo. 

Ševarlić za Tanjug kaže da će pokušati da nađe neki drugi metod kako bi skrenuo pažnju građana na pitanje Kosova i Metohije.

Navodi da će razmisliti o tome da izađe iz štrajka glađu jer ne želi da bude predmet omalovažavanja, pre svega, kako kaže, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković.

Ševarlić je rekao da je proveo celu noć na stepeništu sa poslanicima SNS, Aleksandrom Martinovićem i Sandrom Božić, sa kojima je, kaže, vodio razgovore na sve teme.

On je rekao da ima časne namere da podstakne građane da promišljaju zašto, kako kaže, i bivša i sadašnja vlast pitanje KiM „guraju pod tepih".

Postavio je i pitanje da li je naslov intervjua ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka u Politici zaista njegov ili je taj intervju zloupotrebljen da bi se objavio takav naslov i to baš na Dan pobede nad fašizmom.

Gojković uverena: Obradović je prekinuo štrajk glađu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je uverena u to da je lider Dveri Boško Obradović prekinuo štrajk glađu.

Gojković je za televiziju Prva rekla da je Obradović od svojih prijatelja dobio sinoć kesu i da se potom povukao u skupštinu.

„Ubeđena sam da je prekinuo štrajk glađu. Nije mi jasno zašto glumi da štrajkuje glađu… Neko ko štrajkuje glađu, štrajkuje stalno i ne odlazi na spavanje i da jede", rekla je Gojković.

Komentarišući njegovo ponašanje prethodnih dana ona je rekla da se niko do sada nije ponašao tako i da ne razume zašto tuzilaštvo ne reaguje na to.

„Veliko je pitanje zašto tuzilaštvo ne reaguje. Tužilaštvo je nezavisni organ i zato apelujemo da reaguju i ne razumem zašto su se sakrili u mišju rupu", rekla je Gojković.

Obradović: Nisam uzimao hranu

Lider Dveri Boško Obradović od jutros nastavlja štrajk glađu ispred Skupštinje Srbije. On je za Nova.rs potvrdio da je iza ponoći ušao u Skupštinu, ali svoj protest danas nastavlja ispred parlamenta, na stepeništu.

„Posle ponoći sam unutra, a od ujutro ceo dan napolju”, napisao je Obradović u kratkoj SMS poruci.

Na pitanje da li nastavlja štrajk glađu, bez ikakvih ublažavanja, Obradović je odgovorio: “Apsolutno”.

Obradović je u izjavi za agenciju Beta odbacio tvrdnje Srpske napredne stranke da je u Skupštini uzimao hranu, podsetivši da nije moguće ništa uneti u zgradu a da to ne proveri služba obezbeđenja koja, po njegovim rečima, može da „posvedoči da je laž” da je uneta hrana.
„Teško je proceniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovde, da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio”, rekao je Obradović.

Dodao je da unosi samo tečnost i da će to tako i ostati. Kaže i da namerava da isred skupštine ostane duže vreme i da se neće "povući" dok ne bude dostigao ishod koji, kako navodi, vodi ka "normalizaciji političkih prilika".

Inače, poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić rekli su da je za razliku od njih koji su celu noć proveli ispred zgrade parlamenta, Obradović noćas ušao u prostorije Poslaničkog kuba da "večera i spava".

Osim četvoro poslanika koji od juče štrajkuju glađu, ispred zgrade Narodne Skupštine je i nekoliko građana.


Pročitajte još: 

Poslanici SNS-a i Ševarlić noć proveli na stepenicama, Obradović u parlamentu

Ševarlić: Počinjem štrajk glađu zbog „veleizdaje“; pridružio mu se Boško Obradović

Martinović i Sandra Božić štrajkuju glađu  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala