Novi napadi na Rusiju zbog pomoći Siriji: Priključio se i „Amnesti internešnal“

© Sputnik / Muhammad MaarufSirijska vojska u Manbidžu
Sirijska vojska u Manbidžu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uspesi Rusije u rešavanju krize u Siriji ne daju mira zapadnim oponentima. Nakon diskreditacije „Belih šlemova“ u Siriji odlučeno je da se na napad na Rusiju priključi i „Amnesti internešnal“, saopštio je Sputnjiku šef međunarodmnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačev.

"Amnesti internešnal (AI) je izašla sa optužbama na račun Sirije i Rusije, tvrdeći u svom objavljenom izveštaju da sirijske i ruske snage nastavljaju namerno da gađaju civilna lica i civilne objekte u Siriji», rekao je Kosačov.

Po njegovim rečima, iako se govori o prelaznom periodu od maja prošle godine do februara ove, očigledno je da je kod nekog stvorena potreba da to upravo sad naglasi.

"Zašto – prilično je jasno. Onima kojima ne da mira Sirija, nervira ih, ne rat, već mir. Rusko-turski dogovor o izvođenju zajedničke patrole u području sirijsko-turske granice očigledno funkcioniše, što je nedavno naglasio i generalni sekretara UN. Rusija je i važan humanitarni donator u Siriji – bukvalno pre neki dan bilo isporučeno 850 tona hrane u luku Tartus i već je razdeljeno stanovnicima", naglasio je senator.

Sve to potkopava sliku "užasnog sirijskog režima i Rusije koja ga podržava", naglasio je senator.

"Amnesti to i ne krije: Heba Morajef, direktor AI za Bliski istok i Severnu Afriku izjavila je da je loše da "Rusija nastavlja da pruža neprocenjivu vojnu podršku sirijskim vlastima", podsetio je Kosačov.

Po njegovim rečima, nervira ih efikasnost naših akcija, i zato ih treba hitno predstaviti u najgoroj svetlosti, čime se sad i bave i mnoge, navodno, "nezavisne i javne strukture".

Nakon niza diskreditacija "nezavisnih" Belih šlemovima bilo je, izgleda, odlučeno da se priključi "teška artiljerija" u liku Amnesti internešnal, rekao je parlamentarac.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala