Asteriks i Obeliks se pre tri godine borili protiv korone u Italiji i pobedili /foto, video/

CC0 / Pixabay / Asteriks, Obeliks i Panoramiks
Asteriks, Obeliks i Panoramiks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čuveni strip junaci Asteriks i Obeliks pobedili su virus korona još pre tri godine, i to u Italiji.

Danas bi čitavom svetu više nego dobro došao čarobni napitak seoskog vrača i druida Panoramiksa iz čuvenog stripa „Asteriks“ u borbi s opakim virusom. A sve to nije daleko od istine. Jer, „vizionarski“, 37. album ovog stripa iz 2017. godine pod naslovom „Asteriks na trci kroz Italiju“ predvideo je trku protiv junaka koji se zove Koronavirus, pišu Novosti.

U to vreme, kada je izašao ovaj album, već su ih radili Žan Iv Feri i Didije Konrad, jer je legendarni Alber Uderzo, koji je nedavno preminuo od posledica virusa korona, nekoliko godina ranije zbog bolova u ruci crtanu avanturu prepustio mlađim snagama.

​A dvojica novih predskazivača su pod Uderzovim budnim okom omislili trku u Italiji na kojoj mogu da učestvuju takmičari iz celog sveta i gde Cezara predstavlja dvojac u sastavu Koronavirus i Bacilus! Ne treba ni objašnjavati da je, neverovatno ali istinito, prvi dobio ime po opakom virusu, a drugi po bacilima.

Za ova imena autore je, izvesno, inspirisala stručna terminologija iz epidemije SARS-a 2003. godine. Jer, familija virusa korona već duže vreme ugrožava čovečanstvo, dok je novi virus SARS kov-2 samo njen trenutno poslednji u nizu izdanak.

Ovaj naziv bolesti u javnosti tada se gotovo nije ni pominjao, pa je zapanjujuće da su autori svoje junake nazvali baš tako, a mogli su bilo kako drugačije.

Simpsonovi predvideli virus - Sputnik Srbija
Američki Tarabići: Simpsonovi predvideli koronavirus pre skoro tri decenije /video/

„Koronavirus, Koronavirus“, viče, tako, publika uz put dok ekipaži pokušavaju da stignu na cilj, u zemlji koja se nalazi među onima najviše pogođenim epidemijom proteklih meseci.

Trka se odvija kroz celu Italiju, a Koronavirus, uz to, nastupa s maskom preko lica.

Naravno, virus je izgubio, za utehu celom čovečanstvu. U sve je, dakako, prste umešao vrač Panoramiks, koji je smućkao čarobni napitak.

Danas mnogi Francuzi sa Panoramiksom porede profesora Didijea Raulta iz Marseja, koji sa dugom sedom kosom i bradom i fizički podseća na njega. Raultov čarobni napitak je hlorokin, u čiju efikasnost je on uveren i prvi je ispitivao, a danas ga koriste u lečenju kovida-19 u mnogim zemljama sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala