SZO: U Rusiji stabilizacija epidemije kovida 19

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaVozila komunalnih službi dezinfikuju kolovoze i trotoare u centru Moskve
Vozila komunalnih službi dezinfikuju kolovoze i trotoare u centru Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnica Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji Melita Vujnovič saopštila je da se stopa rasta broja zaraženih virusom korona kovid 19 u zemlji stabilizuje.
„Nadamo se, sudeći po poslednjim danima, da je ovo plato“, rekla je predstavnica SZO u intervjuu za agenciju Blumberg.

Ona je takođe rekla da smatra „vrlo razumnom“ odluku gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina da do kraja proleća produži ograničenja uvedena zbog epidemije i da od 12. maja dozvoli rad građevinskim i industrijskim preduzećima u glavnom gradu.

Vujnovičeva smatra da bi vlasti ruskih regiona trebalo da ublaže ograničenja ukoliko se u naredne dve nedelje broj novih slučajeva zaraze bude smanjivao.

Osim toga, ona je pozvala zvaničnike da se pripreme za sve ponovne talase epidemije virusa u cilju uvođenja ciljanih, a ne sveobuhvatnih mera.

Rusija se nalazi na petom mestu po broju zaraženih u svetu. U zemlji je zabeleženo 209.688 slučajeva zaraze, dok je više od 34 hiljade pacijenata ozdravilo, a umrlo je 1.915 ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 4,14 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 281 hiljade ljudi. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala