Savski trg u Beogradu biće najveći pešački trg: 250 novih stabala, u sredini spomenik od 23 metra

© Foto : www.gradnja.rsProjekat Trga Stefana Nemanje u Beogradu
Projekat Trga Stefana Nemanje u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će rekonstrukcijom Savskog trga biti potpuno promenjen način na koji će taj deo Beograda funkcionisati. Ističe da se tu pravi najveći pešački trg, da se sadi i novih 250 stabala, a da će u sredini biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra.

„Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvajski, autobuski i automobilski saobraćaj. Uspeli smo da pustimo deo za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz pravca Karađorđeve ka Nemanjinoj“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sada kada se dolazi sa Starog tramvajskog mosta može da se skrene desno i da se bez problema ide prema Nemanjinoj.

„Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12“, istakao je Vesić za tv Pink, prenosi Beoinfo.

U narednih mesec do dva dana će, kako je najavio, biti pušten tramvajski saobraćaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

„Prvo će narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmeštanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima“, rekao je on.

Rekao je naveo i da će u sredini biti najveći pešački trg u Beogradu.

"Tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podiže na predlog predsednika Aleksandra Vučića“, dodao je Vesić.

Kako je ocenio, taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom železničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala