Pirati oteli trojicu Rusa u Gvinejskom zalivu

© Sputnik / Igorь Podgornый / Uđi u bazu fotografijaBrod na moru
Brod na moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Gvinejskom zalivu dogodila su se dva incidenta – pirati su napali dva broda i oteli trojicu Rusa, a dvojicu ranili, saopštio je predstavnik ambasade Rusije u Kamerunu.

Prema njegovim rečima, prvi incident dogodio se u luci u gradu Malabo, prestonici Ekvatorijalne Gvineje.

„Na brodu 'Rio mitong' nalazila su se tri državljanina Rusije. Pirati su oteli jednog Rusa, koji je radio kao elektromehaničar. Dvojica ranjenih nalaze se u bolnici“, rekao je sagovornik RIA „Novosti“.

Drugi incident se dogodio u luci Luba u Ekvatorijalnoj Gvineji, gde su pirati napali brod „Djibloho“.

„Prema nezvaničnim podacima, u luci Luba oteta su dva državljanina Rusije. Nadležne vlasti zemlje pokušavaju da utvrde identitet otetih Rusa“, rekao je predstavnik ruske ambasade.

Ruska ambasada u Kamerunu kasnije je na Fejbsuku potvrdila da su pirati oteli dvojicu Rusa sa broda sa broda „Djibloho“, ali da još nisu postavili zahteve za njihovo oslobađanje.

„Ambasada je u stalnom kontaktu sa nadležnim organima Ekvatorijalne Gvineje, kao i sa predstavnicima vlasnika broda“, saopštila je ambasada.

Ranije je portal „Drajad Global“ saopštio da su sa broda „Rio mitong“ pirati oteli Rusa i Ukrajinca, a sa broda „Djibloho“ (DJIBLOHO) – dva Rusa.

Prema podacima sajta „Marintrafik“ (Marinetraffic), brod „Rio mitong“ plovi pod zastavom ostrvske države Komori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala